Sommerkos
Våren er her og sommeren er rett rundt hjørnet. Hva med en deilig hjemmelaget iskaffe eller iste som du kan kose deg med på kontoret?
Iskaffe
- Et stort, høyt glass
- Isbitert
- En liten, sterk kaffe eller en dobbel espresso
- Sukker eller sukkerlage (kan sløyfes)
- Din yndlingsmelk
Fyll glasset helt opp med isbiter før du heller kaffen over.
Ønsker du en søtere kaffe kan du tilsette sukker eller sukkerlake.
Sukkerlake er veldig lett å lage hjemme og holder seg i flere måneder. Sukker anbefaler vi å tilsette kaffen før du heller kaffen over isen.
På denne måten løser sukkeret seg mye bedre ut.
Fyll på med melk og nyyyyyyt!
Les mer om vårt kaffetilbud her
Verdens beste iste
- Et stort, høyt glass
- Isbiter
- 1 liter kokende vann
- 2-3 teposer (anbefaler en kraftig sort te)
- Sukker/sukkerlake eller annen søtning (kan sløyfes)
- Sitron
- Mynte
Kok opp vannet og ha så i te-poser og la de trekke. Jo lenger man lar posene trekke jo kraftigere blir smaken, men også bitrere.
Det er ikke noe problem om teen blir litt bitter dette balanseres med sitron, søtning og mynte etterhvert.
Tilsett søtning i teblandingen. Smak deg til underveis. Teen skal fremdeles være frisk så det skal ikke så mye til.
Skjær sitronen i skiver, plukk blader av mynteplanten. Når teen er avkjølt kan du tilsette dette i teblandingen.
Det er viktig at dette ikke blandes inn i teen før en er ganske avkjølt. Før dette vil sitronen og minten starte å koke og gjøre teen udelikat.
Sett teen i kjøleskapet og la den avkjøles i noen timer.
Fyll et stort, høyt glass med isbiter og hell over teen.
Servér!